Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές μετά τη Fed

Από Σεπτέμβριο αναμένουν οι επενδυτές νεότερα της Fed, η οποία χθες διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της. Καλύτερη του αναμενόμενου η εικόνα στις λιανικές πωλήσεις της Ιαπωνίας.

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την –αναμενόμενη- απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τώρα στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, όταν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να δώσει περισσότερο forward guidance, όπως σχολίασε ο διευθυντής οικονομικών της National Australia Bank.

Από το μέτωπο των οικονομικών στοιχείων της Ασίας, η Ιαπωνία ανακοίνωσε πως οι λιανικές πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 1,2% τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους, σημαντικά λιγότερο από την πτώση 6,5% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά περίπου 0,6% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 0,19% στις 22.354 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,16% ο Shanghai Composite στις 3.299 μονάδες, οριακά χαμηλότερα στις 4.675 μονάδες ο CSI, ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,27% στις 2.268 μονάδες, κατά 0,73% ο Hang Seng στις 25.067 μονάδες και κατά 0,81% ο ASX στις 6.177 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v