Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο κινεζικός PMI στήριξε τις ασιατικές αγορές

Τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την κινεζική μεταποίηση στηρίζουν τα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ το Τόκιο έκανε άλμα άνω του 2% λόγω της υποχώρησης του γεν.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στις ΗΠΑ όπου οι νομοθέτες προσπαθούν να καταλήξουν σε ένα νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας, την ώρα που αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως.

Υποστηρικτικά, πάντως, λειτουργούν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Κίνα για την δραστηριότητα στα εργοστάσιά της, η οποία αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων σχεδόν δέκα ετών τον Ιούλιο, με τον δείκτη PMI της Caixin/Markit να διαμορφώνεται στις 52,8 μονάδες, έναντι των 51,3 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,5% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημείωσε άνοδο 2,24% στις 22.195 μονάδες, λόγω της υποχώρησης του γεν.

Κέρδη 1,41% κατέγραφε ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.356 μονάδες, 1,25% ο CSI στις 4.753 μονάδες και κατά 0,16% ενισχύονταν ο δείκτης Kospi στις 2.252 μονάδες, ενώ αντιθέτως, ο δείκτης Hang Seng υποχωρούσε κατά 0,79% στις 24.407 μονάδες, και ο ASX διαμορφώνονταν οριακά χαμηλότερα στις 6.053 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v