Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος οι ασιατικές αγορές

Πτώση 7% για το ΑΕΠ Αυστραλίας το δεύτερο τρίμηνο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη τριμηνιαία αρνητική κίνηση που έχει καταγραφεί ποτέ. Το δολάριο κινείται σταθεροποιητικά έναντι του κινεζικού γουάν, στα 6,828 γουάν ανά δολάριο. Κέρδη 0,9% για το αργό.

Σε θετικό έδαφος οι ασιατικές αγορές

Aνοδικά κινούνται οι μετοχές στην Ασία την Τετάρτη.

Ο Nikkei στο Τόκιο έκλεισε με κέρδη 0,4%, ο ASX στην Αυστραλία με 1,8%, ενώ σταθεροποιητικά κινούνται οι μετοχές στην ηπειρωτική Κίνα, με το χρηματιστήριο στη Σανγκάη να υποχωρεί οριακά και τον δείκτη στη Σενζέν να ενισχύεται κατά 0,4%.  Σταθεροποιητικά κινείται το χρηματιστήριο στο Χονγκ Κονγκ, ενώ κέρδη 0,5% καταγράφει ο δείκτης KOSPI στη Νότια Κορέα.

Το ΑΕΠ της Αυστραλίας υποχώρησε 7% το δεύτερο τρίμηνο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη τριμηνιαία πτώση που έχει καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με την αρμόδια στατιστική αρχή. Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, το δολάριο Αυστραλίας άλλαζε χέρια στο $0,735, υποχωρώντας από το προηγούμενο υψηλό των $0,738.

Το δολάριο κινείται σταθεροποιητικά έναντι του κινεζικού γουάν, στα 6,828 γουάν ανά δολάριο. Κέρδη 0,9% για το αμερικανικό αργό, στα 43,15 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v