Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βουτιά» έως 2,3% στο Τόκιο εν αναμονή της παραίτησης Άμπε

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές, με το Τόκιο να δέχεται ισχυρές πιέσεις μετά τις πληροφορίες περί παραίτησης του πρωθυπουργού. Μικρή απογοήτευση για ορισμένους επενδυτές από τις περιορισμένες λεπτομέρειες που έδωσε ο επικεφαλής της Fed για το νέο πλαίσιο για τον πληθωρισμό. Ανοδικά οι κινεζικές μετοχές.

Ισχυρές απώλειες καταγράφει το χρηματιστήριο του Τόκιο μετά τις πληροφορίες περί επικείμενης παραίτησης του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, για λόγους υγείας, ενώ τα υπόλοιπα χρηματιστήρια κινούνται σε λίγο υψηλότερο επίπεδο.

Αντιθέτως, κέρδη καταγράφουν οι κινεζικές μετοχές καθώς δημοσιεύονται περισσότερα στοιχεία που παραπέμπουν σε ανάκαμψη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου. Το κλίμα βελτιώθηκε και από την εισαγωγή 18 εταιρειών στον δείκτη Chinext αυτή την εβδομάδα, λόγω της χαλάρωσης των απαιτήσεων για τις εισαγωγές εταιρειών και τους κανόνες trading στο χρηματιστήριο της Σενζέν.

Περιορισμένη ήταν η αντίδραση των επενδυτών στις χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, τα οποία ήταν εν πολλοίς αναμενόμενα, αν και ορισμένοι απογοητεύτηκαν διότι ο Τζερόουμ Πάουελ δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες ως προς το πώς θα λειτουργήσει το νέο πλαίσιο για τον πληθωρισμό ούτε έδωσε στοιχεία για το τι θα πράξει στην επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται μεταξύ «πράσινου» και «κόκκινου», ενώ ο δείκτης Nikkei, που έφτασε να υποχωρεί έως και 2,3%, περιορίζει τις απώλειές του στο 1%.

Υψηλότερα κατά 0,46% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.364 μονάδες, κατά 1,1% ο CSI στις 4.783 μονάδες, κατά 0,9% ο Hang Seng στις 25.504 μονάδες και κατά 0,4% ο Kospi στις 2.353 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX καταγράφει απώλειες 0,8% στις 6.295 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v