Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα στον Πάουελ

Τις δηλώσεις του προέδρου της Fed αναμένουν οι επενδυτές, ενώ η προσοχή επανέρχεται στα οικονομικά δεδομένα, καθώς η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων οδεύει προς το τέλος της.

Υποχωρούν από το υψηλό διετίας οι ασιατικές μετοχές, καθώς τα ανάμικτα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σε διάφορα σημεία του κόσμου καθιστούν επιφυλακτικότερους τους επενδυτές ως προς την παγκόσμια ανάκαμψη, ενώ η προσοχή είναι στραμμένη στις ΗΠΑ, εν αναμονή των δηλώσει του προέδρου της Fed, Τζερόουμ Πάουελ.

Μια ημέρα νωρίτερα, οι επενδυτές χαιρέτιζαν τις ενδείξεις προόδου –ή τουλάχιστον τη έλλειψη επιδείνωσης- στις σινοαμερικανικές εμπορικές σχέσεις, γράφει το Reuters. Όμως, καθώς οδεύει προς το τέλος της η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων, και η προσοχή επανέρχεται στα οικονομικά δεδομένα, οι προοπτικές αρχίζουν να γίνονται πιο «θολές».

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο διαμορφώνεται οριακά χαμηλότερα στις 23.279 μονάδες.

Πτώση 0,98% για τον Shanghai Composite στις 3.340 μονάδες και 0,9% για τον CSI στις 4.718 μονάδες, απώλειες 0,63% για τον ASX στις 6.291 μονάδες και περίπου 0,1% για τον Hang Seng στις 25.462 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi κινείται οριακά θετικά, στις 2.368 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v