Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με κέρδη 1,1% ολοκλήρωσε συνεδρίαση ο Nikkei στο Τόκιο. Με πιο χαμηλό ρυθμό αναπτύχθηκε η μεταποίηση στην Κίνα τον Αύγουστο. Το δολάριο υποχωρεί 0,1% έναντι του κινεζικού γουάν. Το αργό κερδίζει 0,8%, στα 43,31 δολάρια ανά βαρέλι.

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Ανοδικά κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, με τις ιαπωνικές μετοχές να οδηγούν τα κέρδη, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις μεγάλες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

Οι μετοχές στην ηπειρωτική Κίνα επίσης υψηλότερα, με τη Σανγκάη να ενισχύεται 0,1% και τη Σενζέν επίσης. Με κέρδη 1,1% ολοκλήρωσε συνεδρίαση ο Nikkei στο Τόκιο. Ανοδο 0,2% σημειώνει το χρηματιστήριο στο Χονγκ Κονγκ, ενώ με πτώση 1,1% έκλεισε ο δείκτης KOSPI στη Νότια Κορέα.

Στο μέτωπο των δεδομένων, με πιο χαμηλό ρυθμό αναπτύχθηκε η μεταποίηση στην Κίνα τον Αύγουστο. Ηταν ωστόσο ο έκτος συνεχόμενος μήνας που ο δείκτης κινήθηκε υψηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Ο επίσημος δείκτης ΡΜΙ μεταποίησης υποχώρησε στις 51,0 μονάδες από 51,1 τον Ιούλιο, σύμφωνα με τη στατιστική αρχή. Οπως μεταδίδει το MarketWatch, το αποτέλεσμα ήταν χαμηλότερο από τη μέση πρόβλεψη για 51,2 μονάδες, που είχε δείξει έρευνα σε οικονομολόγους από τη Wall Street Journal.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί 0,1% έναντι του κινεζικού γουάν, στα 6,856 γουάν ανά δολάριο. Ανοδο 0,3% σημειώνει το δολάριο έναντι του γεν, στα 105,63 γεν ανά δολάριο. 
Στην αγορά εμπορευμάτων, το αργό κερδίζει 0,8%, στα 43,31 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v