Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε υψηλό 2ετίας οι ασιατικές μετοχές

Η τηλεφωνική επικοινωνία των εμπορικών αντιπροσώπων ΗΠΑ-Κίνας για την εφαρμογή της σινοαμερικανικής εμπορικής συμφωνίας δημιουργεί θετικό κλίμα, ενώ οι επενδυτές αναμένουν και τις σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής της Fed.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις μετοχές να πλησιάζουν το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυο ετών, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα οι εμπορικοί αντιπρόσωποι ΗΠΑ και Κίνας, για την εφαρμογή της πρώτης φάσης της σινοαμερικανικής εμπορικής συμφωνίας.

Η τηλεφωνική επικοινωνία των αντιπροσώπων ΗΠΑ και Κίνας πραγματοποιήθηκε μετά την αναβολή για ακαθόριστη ημερομηνία της επανεξέτασης της συμφωνίας, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 15 Αυγούστου.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από την πλευρά των ΗΠΑ, συζητήθηκαν «τα βήματα που έχει κάνει η Κίνα για να επιφέρει τις δομικές αλλαγές που προβλέπει η Συμφωνία», ενώ το Πεκίνο ανέφερε πως «οι δυο πλευρές συμφώνησαν να δημιουργήσουν συνθήκες και ατμόσφαιρα για συνέχιση της προώθησης της εφαρμογής της εμπορικής συμφωνίας».

Με ενδιαφέρον αναμένονται επίσης οι δηλώσεις που θα κάνει αργότερα σήμερα ο επικεφαλής της Fed, ενώ η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη και στην εξέλιξη της πανδημίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,18% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει άνοδο 1,5% στις 23.327 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,34% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.374 μονάδες και κατά 0,4% ο Hang Seng στις 25.448 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,38% στις 6.324 μονάδες και κατά 1,57% ο δείκτης Kospi στις 2.365 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v