Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά τα ασιατικά χρηματιστήρια

Οι προειδοποιήσεις αξιωματούχων της Fed εντείνουν την ανησυχία για την οικονομική ανάκαμψη, ενώ αναζωπυρώνονται και οι εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας την πορεία της Wall Street, καθώς μια σειρά προειδοποιήσεων από αξιωματούχους της Fed αυξάνουν την ανησυχία των επενδυτών αναφορικά με την ανθεκτικότητα της οικονομικής ανάκαμψης, ενώ αναμένουν σήμερα την ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, ισχυρές οι απώλειες καταγράφονται στο χρηματιστήριο της Σεούλ, καθώς αναζωπυρώνονται  οι εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας που ανέφερε πως η Βόρεια Κορέα σκότωσε νοτιοκορεάτη αγνοούμενο αξιωματούχο. Πρόκειται για την πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2008 που έχει σκοτωθεί νοτιοκορεάτης πολίτης στη Βόρεια Κορέα.

Την ίδια ώρα, στην Κίνα, το κρατικό συμβούλιο ανακοίνωσε πως το Πεκίνο εργάζεται προκειμένου να βελτιώσει την ποιότητα των εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιριών, να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των επενδυτών, στο πλαίσιο της προώθησης της σταθερής και υγιούς ανάπτυξης της αγοράς κεφαλαίων και της στήριξης της πραγματικής οικονομίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωνε πτώση 1,35% και 1,1% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 23.089 μονάδες.

Πτώση 1,6% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 3.227 μονάδες, 1,77% για τον CSI στις 4.570 μονάδες, 1,8% για τον Hang Seng στις 23.314 μονάδες και 2,3% για τον Kospi στις 2.280 μονάδες, ενώ οι απώλειες για τον δείκτη ASX διαμορφώνονται σε 0,88%, στις 6.057 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v