Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Η προοπτική ενός νέου γύρου lockdowns προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, καθώς σημειώνεται νέα έξαρση κρουσμάτων, ανησυχεί τους επενδυτές.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η έξαρση των μολύνσεων κορωνοϊού στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ δημιουργεί αρνητικό κλίμα.

Μάλιστα, η προοπτική ενός νέου γύρου lockdowns προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, απειλώντας μεταξύ άλλων και την παγκόσμια ζήτηση για ενέργεια, πιέζει τα futures του πετρελαίου.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές εξακολουθούν να τηρούν επιφυλακτική στάση ως προς τα μέτρα τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, παρά τη χθεσινή προσφορά του προέδρου Τραμπ να αυξήσει το μέγεθος του πακέτου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,22% και κατά 0,27% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 23.443 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,22% ο Shanghai Composite στις 3.339 μονάδες, οριακά χαμηλότερα στις 4.796 μονάδες διαμορφώνεται ο CSI, ο δείκτης ASX υποχωρεί κατά 0,46% στις 6.385 μονάδες και κατά 0,68% ο δείκτης Kospi στις 2.345 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 1,15% στις 24.437 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v