Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε υψηλό δυόμισι ετών οι ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στις ΗΠΑ εν αναμονή νέων μέτρων τόνωσης της οικονομίας και εν όψει των εκλογών. Άνοιξαν μετά την πολυήμερη αργία τα κινεζικά χρηματιστήρια.

Οι ελπίδες για συμφωνία για τα νέα μέτρα τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας και η επιστροφή των κινεζικών χρηματιστηρίων μετά την πολυήμερη αργία, δίνουν ώθηση στα ασιατικά χρηματιστήρια, που κινούνται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμισι ετών.

Θετικό κλίμα δημιουργούν επίσης οι προσδοκίες πως οι Δημοκρατικοί θα πάρουν πίσω τον Λευκό Οίκο στις εκλογές του Νοεμβρίου, και ενδεχομένως και τη Γερουσία, με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν να διευρύνει το προβάδισμά του έναντι του Τραμπ στις δημοσκοπήσεις.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,15% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 0,12% στις 23.619 μονάδες.

Κέρδη 1,75% για τον Shanghai Composite στις 3.274 μονάδες, 2,13% για τον CSI στις 4.685 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,21% ο δείκτης Kospi στις 2.391 μονάδες και κατά 0,11% ο δείκτης ASX στις 6.312 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng κινείται περίπου 0,1% χαμηλότερα στις 24.170 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v