Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Κίνα «σπρώχνει» σε υψηλό 2ετίας στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές στοιχηματίζουν σε σταθερή ανάκαμψη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου. Ήπιες πιέσεις στην Ιαπωνία, με την προσοχή στα εταιρικά αποτελέσματα.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις κινεζικές μετοχές να ωθούν τις αγορές στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυο ετών, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν σε σταθερή ανάκαμψη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, αν και παραμένουν επιφυλακτικοί για την «τύχη» των μέτρων τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Την ίδια ώρα, το χρηματιστήριο της Ιαπωνίας δέχεται ήπιες πιέσεις, με τους επενδυτές να ανησυχούν για τα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημειώνει άνοδο 1% ενώ αντιθέτως ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί κατά 0,23% στις 23.565 μονάδες.

Κέρδη 2,31% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 3.347 μονάδες, 2,55% για τον CSI στις 4.800 μονάδες και 2,25% για τον Hang Seng στις 24.661 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,42% στις 2.402 μονάδες και κατά 0,48% ο δείκτης ASX στις 6.343 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v