Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό δυο εβδομάδων οι ασιατικές αγορές

Ο πρόεδρος Τραμπ ακύρωσε απότομα, με ένα tweet, τις διαπραγματεύσεις με τους Δημοκρατικούς για τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας, ωστόσο οι ασιάτες επενδυτές θεωρούν πως όποιος και αν κερδίσει στις εκλογές των ΗΠΑ, θα «κληρονομήσει» μια οικονομία που θα «διψά» για μέτρα τόνωσης, και πιθανότατα αυτά τα μέτρα τόνωσης θα εφαρμοστούν.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυο εβδομάδων ενισχύονταν οι ασιατικές μετοχές, δείχνοντας πως δεν επηρεάστηκαν από την ακύρωση των διαπραγματεύσεων στις ΗΠΑ για τα σχέδια δαπανών για άμβλυνση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Ο πρόεδρος Τραμπ ακύρωσε απότομα, με ένα tweet, τις διαπραγματεύσεις με τους Δημοκρατικούς, λέγοντας πως οι διαπραγματεύσεις θα σταματήσουν μέχρι μετά τις εκλογές, όταν –όπως υποσχέθηκε- θα υπάρξει σημαντικό νομοσχέδιο με μέτρα τόνωσης.

Στην Ασία, ωστόσο, οι επενδυτές θεωρούν πως οποιοσδήποτε και αν κερδίσει τις εκλογές στις ΗΠΑ θα «κληρονομήσει» μια οικονομία που θα «διψά» για μέτρα τόνωσης, και πιθανότατα αυτά τα μέτρα τόνωσης θα εφαρμοστούν.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,4% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε οριακά στις 23.422 μονάδες.

Κέρδη 1,22% για τον ASX στις 6.239 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,8% ο δείκτης Kospi στις 2.385 μονάδες και κατά 0,73% ο δείκτης Hang Seng στις 24.155 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v