Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές προσβλέπουν σε νέα μέτρα τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας. Σήμερα τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Κλειστά λόγω αργίας παραμένουν τα χρηματιστήρια στην Κίνα.

Στο υψηλότερο επίπεδο ενός μήνα κινούνται οι ασιατικές μετοχές, καθώς οι ελπίδες για λήψη μέτρων τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας αποκαθιστούν την εμπιστοσύνη των επενδυτών, ενώ οι αγορές προεξοφλούν τώρα νίκη των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Η προσοχή είναι στραμμένη στις ΗΠΑ, όπου αργότερα σήμερα ανακοινώνονται τα στοιχεία για την απασχόληση, με τους οικονομολόγους να προβλέπουν μείωση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας, αν και αναμένεται να παραμείνουν πάνω από το επίπεδο των 10 εκατομμυρίων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,3% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε άνοδο 0,97% στις 23.649 μονάδες.

Κέρδη 1,06% για τον δείκτη ASX στις 6.305 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,42% ο δείκτης Kospi στις 2.397 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng υποχωρούσε κατά 0,69% στις 24.075 μονάδες.

Τα χρηματιστήρια της Κίνας παραμένουν κλειστά λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v