Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Η έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις για τα μέτρα τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας δημιουργεί αρνητικό κλίμα στις αγορές. Σε χαμηλό δεκαετίας η εμπιστοσύνη των νοικοκυριών στην ιαπωνική οικονομία.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να δυσφορούν για τον αργό ρυθμό με τον οποίον εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις για τα μέτρα τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, την ώρα που αυξάνονται παγκοσμίως τα κρούσματα κορωνοϊού.

Χθες Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς  για απροθυμία να καταλήξουν σε έναν αποδεκτό συμβιβασμό για τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας. Δεν είναι σαφές αν οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, εν όψει των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, στην Ιαπωνία, η εμπιστοσύνη των νοικοκυριών στην οικονομία υποχώρησε σε χαμηλό δεκαετίας στο τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η κεντρική τράπεζα της χώρας. Ο σχετικός δείκτης υποχώρησε στο -75,6 τον Σεπτέμβριο, από -71,2 τον Ιούνιο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,63% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινούνταν 0,6% χαμηλότερα στις 23.502 μονάδες.

Απώλειες 0,37% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 3.312 μονάδες, 0,36% για τον CSI στις 4.775 μονάδες, 0,3% για τον ASX στις 6.383 μονάδες και 0,8% για τον Kospi στις 2.351 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng κινείται 0,13% υψηλότερα στις 24.787 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v