Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Καθώς οι οικονομικές ειδήσεις στην περιοχή είναι ελάχιστες αυτό το διάστημα, στο προσκήνιο βρίσκονται οι αμερικανικές εκλογές και η οικονομική επίπτωση της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να προσαρμόζουν την έκθεσή τους στο ρίσκο εν όψει των αμερικανικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου αλλά και της προθεσμίας που έχει η Ουάσινγκτον για να περάσει το νομοσχέδιο με τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας.

Όπως σημείωναν οι επενδυτές, καθώς οι οικονομικές ειδήσεις στην περιοχή είναι ελάχιστες αυτό το διάστημα, στο προσκήνιο βρίσκονται οι αμερικανικές εκλογές και η οικονομική επίπτωση της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Νωρίτερα, πάντως ο οίκος αξιολόγησης S&P Global Ratings υποβάθμισε το outlook της Αυστραλίας σε «αρνητικό» από «σταθερό», διατηρώντας αμετάβλητο το αξιόχρεο του δημοσίου της Αυστραλίας, στο επίπεδο «AAA/A-1+», επικαλούμενος οικονομικούς και δημοσιονομικούς «κινδύνους».

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,18% και ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει απώλειες 0,6% στις 23.530 μονάδες.

Οριακά σε αρνητικό έδαφος ο δείκτης Shanghai Composite, στις 3.312 μονάδες, κατά 0,26% ενισχύεται ο CSI στις 4.768 μονάδες, ο δείκτης Kospi κινείται οριακά υψηλότερα στις 2.348 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,25% στις 24.481 μονάδες και κατά 0,6% ο δείκτης ASX στις 6.396 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v