Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά στο υψηλό δυόμισι ετών οι ασιατικές αγορές

Σε υψηλότερο επίπεδο τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή στις ΗΠΑ και στην εξέλιξη της πανδημίας. Ανάπτυξη στην Κίνα το γ' τρίμηνο, αλλά με ρυθμό χαμηλότερο του αναμενόμενου.

Οι ελπίδες για πακέτο δημοσιονομικών μέτρων στις ΗΠΑ και οι προσδοκίες για ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού μέχρι το τέλος του έτους στηρίζουν τις ασιατικές αγορές, που κινούνται προς το πρόσφατο υψηλό των τελευταίων δυόμισι ετών.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την κινεζική οικονομία ναι μεν ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων, ωστόσο ξεχωριστοί μηνιαίοι δείκτες παραπέμπουν σε επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας. Το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 4,9% το γ’ τρίμηνο, έναντι του 5,2% που ανέμεναν αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, ενώ η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 6,9% τον Σεπτέμβριο και οι λιανικές πωλήσεις κατά 3,3%.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,6% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν κατά 1,17% στις 23.685 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,69% ο Shanghai Composite στις 3.314 μονάδες και κατά 0,7% ο CSI στις 4.758 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,3% στις 2.347 μονάδες, κατά 0,57% ο δείκτης Hang Seng στις 24.525 μονάδες και κατά 0,79% ο δείκτης ASX στις 6.435 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v