Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού υπονομεύει τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας. Συνεδριάζουν αυτήν την εβδομάδα οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες. Την Πέμπτη τα στοιχεία για το ΑΕΠ γ' τριμήνου των ΗΠΑ.

Με απώλειες η πρώτη συνεδρίαση της νέας εβδομάδας στις ασιατικές αγορές, καθώς η έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ υπονομεύει τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ συνεδριάζουν οι κινέζοι ηγέτες για να εξετάσουν το μέλλον της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Στο επίκεντρο έρχονται αυτήν την εβδομάδα οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες του κόσμου, με την Τράπεζα του Καναδά και την Τράπεζα της Ιαπωνίας να εκτιμάται πως για την ώρα θα διατηρήσουν αμετάβλητη την πολιτική τους, ενώ η αγορά υποθέτει πως η ΕΚΤ θα φανεί επιφυλακτική ως προς τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη.

Εξάλλου, την Πέμπτη αναμένεται και η ανακοίνωση των στοιχείων για το αμερικανικό ΑΕΠ, που εκτιμάται πως το γ’ τρίμηνο ανέκαμψε κατά 31,9%, μετά την ιστορική κατάρρευση του β’ τριμήνου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημείωνε αξιόλογη μεταβολή  ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε οριακές απώλειες στις 23.494 μονάδες.

Πτώση 0,91% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 3.248 μονάδες, 0,64% για τον CSI στις 4.688 μονάδες, 0,72% για τον Kospi στις 2.343 μονάδες και 0,26% για τον ASX στις 6.357 μονάδες.

Το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ παρέμεινε σήμερα κλειστό λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v