Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ασιατικές αγορές

Τα στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα σε ΗΠΑ, ευρωζώνη, Κίνα δίνουν ώθηση στις ασιατικές αγορές, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα των σημερινών προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ. Κλειστό λόγω αργίας το Τόκιο

Τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τη μεταποιητική δραστηριότητα και τις παραγγελίες στις ΗΠΑ, καθώς και τη δραστηριότητα στα κινεζικά εργοστάσια, έδωσαν ώθηση στις ασιατικές μετοχές, ενώ η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στις σημερινές εκλογές στις ΗΠΑ.

Οι υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν, έκαναν τις τελευταίες τους προσπάθειες να πείσουν τους ψηφοφόρους στις αμφίρροπες πολιτείες, ενώ τα επιτελεία τους προετοιμάζονται για μετεκλογικές νομικές διαμάχες που θα μπορούσαν να καθυστερήσουν την ανακοίνωση ενός ξεκάθαρου αποτελέσματος. Οι αναλυτές σημειώνουν πως η προοπτική να μην υπάρξει αμέσως νικητής στις προεδρικές εκλογές, αποτελεί και το μεγαλύτερο «βαρίδι» για τις αγορές.

Από το «μέτωπο» των οικονομικών στοιχείων, η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ αυξήθηκε με ρυθμό ταχύτερο του αναμενόμενου τον Οκτώβριο και οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν σε υψηλό σχεδόν 17 ετών, στην ευρωζώνη η μεταποιητική δραστηριότητα ανέβασε ταχύτητα, ενώ στην Κίνα η δραστηριότητα στα εργοστάσια επεκτάθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό της τελευταίας δεκαετίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε κέρδη 1,2%, κέρδη 1,42% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 3.271 μονάδες, 1,20% για τον CSI στις 4.777 μονάδες, 1,88% για τον Kospi στις 2.343 μονάδες, 2,07% για τον Hang Seng στις 24.965 μονάδες και 1,88% για τον ASX στις 6.262 μονάδες.

Το χρηματιστήριο της Ιαπωνίας παρέμεινε σήμερα κλειστό λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v