Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεγχόμενες πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τους φόβους πως τα νέα lockdowns θα εκτροχιάσουν την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία.

Σε αρνητικό έδαφος βρέθηκαν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, χωρίς ωστόσο να βιώνουν τις πωλήσεις πανικού που σημειώθηκαν χθες σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ενώ τα αμερικανικά futures κινούνται ανοδικά καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τους φόβους πως τα νέα lockdowns θα εκτροχιάσουν την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία.

Όπως σχολίαζε στο Reuters ο Rob Carnell, επικεφαλής οικονομολόγος της ING για την περιοχή της Ασίας, η Ασία ουσιαστικά «δεν συμμετέχει σε αυτό το στόρυ του δεύτερου και τρίτου κύματος διότι έχει θέσει σε μεγάλο βαθμό υπό έλεγχο την Covid. Ως αποτέλεσμα, οι εγχώριες οικονομίες φαίνονται λογικές».

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,6% και κατά 0,37% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 23.331 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,11% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.272 μονάδες και κατά 0,75% ο CSI στις 4.772 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng καταγράφει απώλειες 0,67% στις 24.542 μονάδες, 0,79% ο δείκτης Kospi στις 2.326 μονάδες και 1,5% ο δείκτης ASX στις 6.168 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v