Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Ο συγκριτικά χαμηλότερος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή της Ασίας παρέχει στήριξη στις αγορές, αν και οι επενδυτές αποφεύγουν τις τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου ρίσκου, εν όψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Ο ανησυχητικός ρυθμός με τον οποίον αυξάνεται ο αριθμός των μολύνσεων από κορωνοϊό σε ΗΠΑ και σε Ευρώπη και η αβεβαιότητα για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της επόμενης εβδομάδας, καθιστούν επιφυλακτικούς τους επενδυτές.

Πάντως, η εικόνα στις ασιατικές αγορές είναι σχετικά καλύτερη σε σύγκριση με αυτήν των αμερικανικών και ευρωπαϊκών αγορών, αφού στην περιοχή φαίνεται πως τα κρούσματα μόλυνσης του κορωνοϊού είναι σχετικά πιο περιορισμένα.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αποφεύγουν τις τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου ρίσκου, εν όψει της 3ης Νοεμβρίου, καθώς ορισμένοι εκτιμούν πως το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ μπορεί να αμφισβητηθεί, με αποτέλεσμα οι αγορές να μείνουν «στον αέρα» για αρκετές εβδομάδες. Κάτι τέτοιοι θα οδηγούσε σε περαιτέρω καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων για το πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν οριακά στο «πράσινο» ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε απώλειες 0,29% στις 23.418 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,45% ο Shanghai Composite στις 3.268 μονάδες, κατά 0,8% ο CSI στις 4.737 μονάδες, κατά 0,62% ο Kospi στις 2.345 μονάδες και κατά 0,23% ο ASX στις 6.261 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng υποχωρούσε κατά 0,1% στις 24.762 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v