Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη αισιοδοξία στις ασιατικές αγορές για το εμβόλιο

Τα πρακτικά ερωτήματα για το εμβόλιο κατά της πανδημίας, όπως αυτά που αφορούν στην μαζική παραγωγή του, αλλά και ο προβληματισμός για το πώς θα επηρεαστεί ο κλάδος της τεχνολογίας μόλις επιστρέψει η "ομαλότητα" στην καθημερινότητα του πλανήτη, περιόρισαν το ράλι στις ασιατικές αγορές.

Με ράλι αντέδρασαν αρχικά οι ασιατικές αγορές στην ανακοίνωση της Pfizer για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Το κλίμα της ευφορίας όμως γρήγορα «ξεφούσκωσε», καθώς στον επιφάνεια έρχονται πρακτικά ερωτήματα που αφορούν στις καθυστερήσεις στη μαζική παραγωγή του εμβολίου, αλλά και στο πώς θα επηρεαστεί ο τεχνολογικός τομέας όταν επέλθει η ομαλότητα στην καθημερινότητα του πλανήτη και ο κόσμος δεν θα εξαρτάται τόσο πολύ από την τεχνολογία.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινείται 0,26% υψηλότερα στις 24.905 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,34% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.362 μονάδες και κατά 0,52% ο CSI στις 4.955 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,23% στις 2.452 μονάδες κατά 0,43% ο ASX στις 6.544 μονάδες και κατά 0,72% ο Hang Seng στις 26.204 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v