Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε υψηλό 3ετίας οι ασιατικές αγορές

Στις ΗΠΑ παραμένει στραμμένη η προσοχή, καθώς συνεχίζεται το θρίλερ της καταμέτρησης των ψήφων στις ΗΠΑ. Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Fed.

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους δείκτες να καταγράφουν ήπιες μεταβολές κοντά στο υψηλό τριών ετών, καθώς συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων στις ΗΠΑ, παρατείνοντας την αγωνία για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Οι αγορές στοιχηματίζουν πως ο έλεγχος του Κογκρέσου θα είναι μοιρασμένος μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει διατήρηση της χαμηλής φορολόγησης και της περιορισμένης ρύθμισης, πράγματα που «αρέσουν» στους επενδυτές.

Εν τω μεταξύ, χθες, η Fed διατήρησε τα επιτόκια κοντά σε μηδενικά επίπεδα και δεσμεύτηκε να διατηρήσει την τρέχουσα νομισματική πολιτική, προειδοποιώντας ότι η πανδημία δημιουργεί σημαντικά ρίσκα για την οικονομία.

Ο  δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,3% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε άνοδο 0,9% στις 24.325 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,53% διαμορφώνεται ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.302 μονάδες, κατά 0,35% ο CSI στις 4.868 μονάδες και κατά 0,27% ο Hang Seng στις 25.625 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi κινείται 0,11% υψηλότερα στις 2.416 μονάδες και 0,8% ο δείκτης ASX στις 6.395 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v