Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στις ασιατικές αγορές με την προσοχή στις ΗΠΑ

Το αδιέξοδο που παρατηρείται ακόμα στις αμερικανικές εκλογές εκτιμάται οτι μπορεί να ευνοήσει ορισμένους κλάδους, ενώ θα φρενάρει και τον κυβερνητικό δανεισμό.

Κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν πως η προοπτική ενός πολιτικού αδιεξόδου στις ΗΠΑ σε γενικές γραμμές θα ευνοήσει ορισμένους κλάδους, ενώ ταυτόχρονα θα φρενάρει τον κυβερνητικό δανεισμό.

Όπως σχολίαζαν αναλυτές, μια διχασμένη κυβέρνηση στις ΗΠΑ θα περιόριζε τα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης και οποιεσδήποτε «ακραίες αλλαγές πολιτικής», κάτι που θα ενίσχυε τις μετοχές ανάπτυξης όπως αυτές του κλάδου της υγείας, του ΙΤ και των καταναλωτικών προϊόντων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 2% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 1,73% υψηλότερα στις 3.451 μονάδες.

Κέρδη 1,3% για τον Shanghai Composite στις 3.3320 μονάδες, 1,48% για τον CSI στις 4.885 μονάδες, 1,26% για τον ASX στις 6.344 μονάδες, 2,4% για τον Kospi στις 2.413 μονάδες και 2,94% για τον Hang Seng στις 25.617 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v