Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον ρυθμό του… εμβολίου οι ασιατικές αγορές

Οι τεχνολογικές μετοχές χάνουν έδαφος, ενώ αντίθετα υπεραποδίδουν τα small caps και ορισμένοι κλάδοι που επηρεάστηκαν περισσότερο από τα μέτρα περιορισμού και τήρησης κοινωνικών αποστάσεων, λόγω της πανδημίας.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τα νεότερα για το εμβόλιο κατά της Covid-19 να λειτουργούν ως… τονωτική ένεση για τους επενδυτές καθώς αυξάνονται τα κρούσματα μόλυνσης κορωνοϊού παγκοσμίως.

Όπως σημειώνει το Reuters, στις ασιατικές αγορές σημειώνονται αρκετές εναλλαγές στο ενδιαφέρον των επενδυτών, που πωλούν μετοχές που κερδίζουν από τον κορωνοϊό, για να αγοράσουν μετοχές σε discount. Για παράδειγμα, αυξημένο ήταν το ενδιαφέρον για τραπεζικές, ενεργειακές μετοχές και ορισμένες μετοχές του κλάδου των ταξιδίων, ενώ χαμηλότερα κινούνται οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών.

Όπως σχολίαζε ο αναλυτής της National Australia Bank, Rodrigo Catril, «το bid tech, που επωφελήθηκε τις αλλαγής συμπεριφοράς που έφερε ο κορωνοϊός, πέφτει σε δυσμένεια, ενώ οι μετοχές small cap και αυτές που επηρεάστηκαν περισσότερο από τους περιορισμούς στις κοινωνικές επαφές έχουν υπεραποδόσει».

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,4% ενώ ο δείκτης Nikkei κατέγραψε κέρδη 1,78% στις 25.349 μονάδες.

Απώλειες 0,55% για τον Shanghai Composite στις 3.340 μονάδες και 0,99% για τον CSI, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,19% στις 26.350 μονάδες, κέρδη 1,35% σημειώνει ο δείκτης Kospi στις 2.485 μονάδες και 1,64% ο δείκτης ASX στις 6.651 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v