Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο ιστορικό υψηλό οι ασιατικές μετοχές

Οι ελπίδες για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού σε συνδυασμό με την αύξηση των προοπτικών για ένα μεγάλο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, δίνουν ώθηση στις ασιατικές μετοχές.

Σε θετικό έδαφος κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις μετοχές να σκαρφαλώνουν σε νέο ιστορικό υψηλό, καθώς αυξάνονται οι προοπτικές για ένα μεγάλο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, την ώρα που ο πλανήτης ελπίζει πως τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού θα τονώσουν την παγκόσμια οικονομία.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωνε άνοδο 0,78%, ξεπερνώντας την «κορυφή» της 25ης Νοεμβρίου, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 0,22% στις 26.751 μονάδες, με τους επενδυτές να επιλέγουν να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους.

Σταθεροποιητικά στις 3.442 μονάδες κινείται ο κινεζικός Shanghai Composite και υψηλότερα κατά 0,12% ο CSI, ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,12% στις 26.760 μονάδες, κατά 0,26% ο δείκτης ASX στις 6.865 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi καταγράφει κέρδη 1,31% στις 2.731 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v