Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπάιντεν και εμβόλια δίνουν «φτερά» στις ασιατικές αγορές

Θετική υποδοχή της απόφασης Τραμπ να εγκρίνει την έναρξη διαδικασίας μετάβασης της εξουσίας. Η πρόοδος σε ό,τι αφορά τα εμβόλια του κορωνοϊού δημιουργεί ελπίδες για γρήγορη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας. Κατοχύρωση κερδών στην Κίνα.

Το «πράσινο φως» που έδωσε ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για έναρξη της διαδικασίας μετάβασης της εξουσίας στον Τζο Μπάιντεν –παρά το ότι δεν έχει παραδεχθεί ακόμα την ήττα του- σε συνδυασμό με την πρόοδο που σημειώνεται σε ό,τι αφορά τα εμβόλια κατά της Covid-19, αναπτερώνουν το ηθικό των επενδυτών, δίνοντας ώθηση στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Το Τόκιο, μάλιστα, σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 1991. Η Ιαπωνία και πολλές άλλες χώρες βρίσκονται εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας και ένα οικονομικό εμβόλιο θεωρείται ουσιώδους σημασίας για να μπει τέλος στους περιορισμούς στην επιχειρηματική δραστηριότητα που έχουν τεθεί σε ισχύ προκειμένου να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού, αυξάνοντας την αισιοδοξία για ταχεία ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Μικρές απώλειες κατέγραφαν τα κινεζικά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε κατοχύρωση των κερδών των προηγούμενων ημερών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,19%  ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκανε ράλι 2,5% στις 26.165 μονάδες.

Απώλειες 0,34% για τον Shanghai Composite στις 3.402 μονάδες και 0,61% για τον CSI στις 4.974 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,17% στις 26.530, μονάδες, κατά 0,58% ο Kospi στις 2.617 μονάδες και κατά 1,23% ο ASX στις 6.855 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v