Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις κοντά στα ιστορικά υψηλά στις ασιατικές αγορές

Οι αμφιβολίες για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού αντισταθμίζουν την αισιοδοξία για ταχύτερη ανάκαμψη στις ασιατικές οικονομίες. Με τον ταχύτερο ρυθμό από τις αρχές του 2017 αυξήθηκαν τα κέρδη των κινεζικών βιομηχανιών.

Κοντά στα ιστορικά υψηλά τους κινούνται οι ασιατικές μετοχές, με τις νέες αμφιβολίες που προκύπτουν για τα πολυαναμενόμενα εμβόλια κατά του κορωνοϊού να αντισταθμίζουν την αισιοδοξία για ταχύτερη ανάκαμψη ορισμένων οικονομιών της Ασίας σε σχέση με τις αντίστοιχες δυτικές.

Συγκριτικά ισχυρότερη η άνοδος που σημείωναν τα κινεζικά χρηματιστήρια, καθώς τα στοιχεία έδειξαν πως τα κινεζικά βιομηχανικά κέρδη αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό από τις αρχές του 2017.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε οριακά, παραμένοντας όμως πολύ κοντά στο ιστορικό υψηλό που άγγιξε αυτήν την εβδομάδα, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν κατά 0,4% στις 26.644 μονάδες

Κέρδη 0,96% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 3.400 μονάδες, 1,05% για τον CSI στις 4.971 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,49% ο δείκτης Hang Seng στις 26.950 μονάδες και κατά 0,29% ο Kospi στις 2.633 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX υποχωρούσε κατά 0,47% στις 6.816 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v