Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατοχύρωση κερδών στις ασιατικές αγορές

Στο επίκεντρο παραμένουν οι εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ενώ οι επενδυτές ευελπιστούν πως θα υπάρξουν νέα μέτρα τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Θετικό κλίμα επικρατεί στις ασιατικές αγορές, λόγω της αισιοδοξίας για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού αλλά και της ελπίδας για επιπλέον μέτρα τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, ωστόσο τα πρόσημα στις αγορές είναι σήμερα μικτά, καθώς ορισμένοι επενδυτές επέλεξαν να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους.

Χθες Τρίτη, ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστικής Mitch McConnell δήλωσε πως το Κογκρέσο θα πρέπει να συμπεριλάβει νέα μέτρα τόνωσης στο νομοσχέδιο δαπανών ύψους 1,4 τρισ. δολαρίων που στόχο έχει να αποτραπεί ένα κυβερνητικό shutdown εν μέσω της πανδημίας, ενώ ο εκλεγμένος πρόεδρος Joe Biden δήλωσε στους New York Times πως προτεραιότητά του είναι να περάσει ένα γενναίο πακέτο στήριξης από το Κογκρέσο προτού αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο.

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι του κλάδου της υγείας στις ΗΠΑ γνωστοποίησαν τους σχεδιασμούς για έναρξη των εμβολιασμών των Αμερικάνων κατά του κορωνοϊού ακόμα και στα μέσα Δεκεμβρίου μόλις υπάρχουν οι απαραίτητες ρυθμιστικές εγκρίσεις.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,27% υψηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημείωνε οριακά ανοδική κίνηση στις 26.800 μονάδες.

Οριακά χαμηλότερα οι δείκτες Shanghai Composite, CSI και ASX στις 3.449 μονάδες, 5.067 μονάδες και 6.811 μονάδες αντίστοιχα, κατά 0,19% υποχωρούσε ο δείκτης Hang Seng στις 26.517 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi κατέγραφε κέρδη 1,58% στις 2.675 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v