Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα τα ασιατικά χρηματιστήρια

Σε αρνητικό έδαφος οι ασιατικές αγορές, με την προσοχή στραμμένη στην εξέλιξη της πανδημίας αλλά και στα μέτρα τόνωσης της οικονομίας.

Η νέα εκτίναξη του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού λειτουργεί αντίρροπα στις ελπίδες που δημιουργούν τα νέα μέτρα οικονομικής τόνωσης και τα εμβόλια, με αποτέλεσμα οι ασιατικές μετοχές να βρίσκονται υπό πίεση.

Νωρίτερα, η Ιαπωνία ανακοίνωσε νέα μέτρα τόνωσης της οικονομικής ανάπτυξης, ύψους άνω των 700 δις. δολαρίων, ενώ στην Κίνα το υπουργείο Εξωτερικών διαβεβαιώνει πως το Πεκίνο παραμένει προσηλωμένο στην Φάση 1 της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, το βλέμμα των επενδυτών βρίσκεται και στις ΗΠΑ, όπου γίνονται προσπάθειες να περάσει επιπλέον πακέτο τόνωσης της οικονομίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν οριακά στο «κόκκινο» ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί κατά 0,30% στις 26.467 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,15% ο Shanghai Composite στις 3.441 μονάδες, κατά 0,25% ο CSI στις 5.009 μονάδες, κατά 0,61% ο Hang Seng στις 26.343 μονάδες, πτώση 1,62% καταγράφει ο δείκτης Kospi στις 2.700 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX κινείται 0,19% υψηλότερα στις 6.922 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v