Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Οι πληροφορίες πως οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να επιβάλλουν κυρώσεις σε Κινέζους αξιωματούχους λόγω του Χονγκ Κονγκ, δημιουργούν αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές.

Υποχωρούν από τα υψηλά της προηγούμενης εβδομάδας οι ασιατικές μετοχές, μετά τις πληροφορίες που μετέδωσε το Reuters, πως οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να επιβάλλουν κυρώσεις σε ορισμένους Κινέζους αξιωματούχους, κάτι που τονίζει τις γεωπολιτικές εντάσεις.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, έως 14 άνθρωποι, περιλαμβανομένων αξιωματούχων του Κινεζικού κοινοβουλίου, ή του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου, καθώς και μέλη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, πιθανότατα θα μπουν στο στόχαστρο για κυρώσεις όπως το «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων και οι οικονομικές κυρώσεις, για τον ρόλο που φέρεται να έπαιξαν στον αποκλεισμό εκλεγμένων βουλευτών της αντιπολίτευσης στο Χονγκ Κονγκ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,1% και κατά 0,76% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 26.547 μονάδες.

Απώλειες 0,83% για τον Shanghai Composite στις 3.415 μονάδες, 0,86% για τον CSI στις 5.022 μονάδες και 1,36% για τον Hang Seng στις 26.470 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,51% στις 2.745 μονάδες και κατά 0,64% ο δείκτης ASX στις 6.908 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v