Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Η πρόοδος από το "μέτωπο" των εμβολίων δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας, ενώ οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή στις ΗΠΑ και στο ενδεχόμενο για επιπλέον δημοσιονομική και νομισματική στήριξη.

Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να «μετρούν» τις πιθανότητες για επιπλέον δημοσιονομική και νομισματική στήριξη στις ΗΠΑ, την ώρα που Βρετανία και ΕΕ συνεχίζουν τις προσπάθειες για να αποφύγουν ένα «σκληρό» διαζύγιο.

Εν τω μεταξύ, η πρόοδος που σημειώνεται στο «μέτωπο» των εμβολίων κατά της Covid-19 δημιουργούν κλίμα αισιοδοξίας, με την διανομή των πρώτων παρτίδων να ξεκινά στις ΗΠΑ, όπου επιχειρείται να εμβολιαστούν περισσότεροι από 100 εκατ. άνθρωποι μέχρι το τέλος του Μαρτίου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,1% και κατά 0,3% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 26.732 μονάδες.

Ανοδικά κατά 0,67% κινούνταν ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.369 μονάδες, κατά 0,93% ο CSI στις 4.934 μονάδες και κατά 0,2% ο ASX στις 6.900 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi υποχωρούσε κατά 0,28% στις 2.762 μονάδες και κατά 0,5% ο Hang Seng στις 26.372 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v