Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά τα ασιατικά χρηματιστήρια

Τα hedge funds παίρνουν ανάσα καθώς φαίνεται πως στο στόχαστρο των μικροεπενδυτών μπαίνουν τώρα τα πολύτιμα μέταλλα. Ωστόσο οι αναλυτές προειδοποιούν πως οι κινήσεις αυτές δεν έχουν τόση σημασία, όσο οι ενδείξεις απώλειας δυναμικής των οικονομιών των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Ράλι στις ασιατικές μετοχές και ανάκαμψη στα futures των αμερικανικών μετοχών, καθώς οι μικροεπενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα πολύτιμα μέταλλα, δίνοντας περιθώριο σε ορισμένα hedge funds που δέχθηκαν ισχυρότατο πλήγμα, να ανασάνουν.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι dealers παρατήρησαν μια στροφή στη μάχη μεταξύ των μικροεπενδυτών και της Wall Street που οδήγησε την περασμένη εβδομάδα τα hedge funds να ανταλλάξουν τις περισσότερες μετοχές σε μια δεκαετία, εν μέσω των ακραίων μεταβολών στην GameStop. Τώρα λέγεται πως στο στόχαστρο ων μικροεπενδυτών έχει μπει το ασήμι, που έκανε άλμα σχεδόν 10%, περιορίζοντας πιθανότατα την ανάγκη distressed selling από funds μετοχών.

Πάντως, οι αναλυτές προειδοποιούν πως οι κινήσεις των μικροεπενδυτών δεν έχουν τόση σημασία όσο οι ενδείξεις απώλειας δυναμικής της οικονομίας στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη λόγω των lockdowns για περιορισμό της πανδημίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σκαρφάλωσε 1,4% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει κέρδη 1,55% στις 28.091 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,64% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.505 μονάδες και κατά 1,23% ο CSI στις 5.417 μονάδες, κατά 0,76% ενισχύεται ο δείκτης ASX στις 6.922 μονάδες, κέρδη 2,26% καταγράφει ο δείκτης Hang Seng στις 28.929 μονάδες και 2,7% ο δείκτης Kospi στις 3.056 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v