Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βουτιά» στις ασιατικές αγορές παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις Powell

Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, οι οποίες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στις αυξήσεις των yields.

Ισχυρές απώλειες καταγράφουν οι ασιατικές μετοχές, με τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση παρά τα χθεσινά σχόλια του προέδρου της Fed, Jerome Powell, ο οποίος προσπάθησε να αμβλύνει τις ανησυχίες για τα υψηλά επιτόκια και τον πληθωρισμό.

Ο Powell δήλωσε χθες πως ο πληθωρισμός και η απασχόληση παραμένουν πολύ κάτω από τους στόχους της Fed, το οποίο σημαίνει ότι η χαλαρή νομισματική πολιτική θα συνεχιστεί. Παρά την απότομη άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων φέτος που δημιουργεί φόβους για αύξηση του πληθωρισμού, ο κ. Πάουελ σημείωσε πως οι πιέσεις στις τιμές είναι υποτονικές και το οικονομικό outlook είναι «εξαιρετικά αβέβαιο». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Fed δεσμεύεται να «χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεση της για να στηρίξει την οικονομία και να βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι η ανάκαμψη από τη δύσκολη αυτή περίοδο θα είναι όσο πιο ισχυρή γίνεται».

Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, οι οποίες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στις αυξήσεις των yields καθώς η αξία τους βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα μελλοντικά κέρδη, που έχουν μεγαλύτερο discount όταν αυξάνονται οι αποδόσεις των ομολόγων.

Ο MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε πτώση 1,8% και 1,61% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 29.671 μονάδες.

«Βουτιά» 2,02% για τον Shanghai Composite στις 3.564 μονάδες, 2,56% για τον CSI στις 5.438 μονάδες, 2,45% για τον Kospi στις 2.994 μονάδες και 2,77% για τον Hang Seng στις 29.781 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX καταγράφει απώλειες 0,86% στις 7.049 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v