Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια

Κατά 0,2% χαμηλότερα έκλεισε ο Nikkei στο Τόκιο, με το επίκεντρο των επενδυτών στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, τις μετοχές τεχνολογίας και τα σχόλια Πάουελ. Πάνω από 6% ο στόχος ανάπτυξης για την Κίνα φέτος.

Πιέσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια

Αρνητικά πρόσημα για τις ασιατικές μετοχές την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων και τις μετοχές τεχνολογίας της περιοχής, μετά τη βουτιά του Nasdaq την Πέμπτη.

Μικτά πρόσημα για τις κινεχικές μετοχές, με τον δείκτη Sanghai Composite να κλείνει με οριακή πτώση κατά 0,04% και τον Senzen με άνοδο 0,1%. Κατά 0,2% χαμηλότερα έκλεισε ο Nikkei στο Τόκιο, κατά 0,7% ο ASX στην Αυστραλία, ενώ με πτώση 0,5% ολοκλήρωσε συνεδρίαση και ο KOSPI στη Νότια Κορέα. 

Την Πέμπτη ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε την Πέμπτη ότι αναμένει κάποιες πληθωριστικές πιέσεις στο επόμενο διάστημα, αλλά δεν θα είναι αρκετές για να αναγκάσουν την κεντρική τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια.

«Αναμένουμε ότι καθώς η οικονομία θα ανοίγει και θα ανεβάζει ελπίζουμε ταχύτητα, ο πληθωρισμός θα κινηθεί υψηλότερα» ανέφερε ο κ. Πάουελ σε συνέδριο της Wall Street Journal. «Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει ανοδική πίεση στις τιμές» πρόσθεσε. 

Την ίδια ώρα, ο Πρωθυπουργός της Κίνας ανακοίνωσε σήεμρα ότι ο στόχος ανάπτυξης για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου μπαίνει πάνω από 6% για το 2021.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v