Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα στην ανάπτυξη

Κατέβασε ταχύτητα ο τομέας υπηρεσιών της Κίνας τον Φεβρουάριο. Με 3,1% «έτρεξε» η ανάπτυξη στην Αυστραλία το τελευταίο τρίμηνο του 2020. Με άνοδο 0,5% έκλεισε ο Nikkei. Hπιες κινήσεις για το δολάριο έναντι γουάν και γεν.

Κέρδη στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα στην ανάπτυξη

Υψηλότερα τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη, με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν στην παγκόσμια ανάπτυξη, παρά τα στοιχεία της ιδιωτικής εταιρείας IHS Markit που έδειξαν ότι ο τομέας των υπηρεσιών στην Κίνα επιβραδύνθηκε τον περασμένο μήνα. Το κλίμα ενισχύεται και από τη σταθεροποίηση των αμερικανικών yields - η απόδοση του 10ετούς Treasury βρίσκεται στο 1,41%.

Ο Caixin/Markit ΡΜΙ δείκτης υπεύθυνων προμηθειών έφτασε στις 51,2 μονάδες τον Φεβρουάριο, από 52 τον Ιανουάριο. Υπενθυμίζεται ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα άνω των 50 μονάδων δείχνει ανάπτυξη και χαμηλότερα από αυτό συρρίκνωση.

Πενταετές σχέδιο θα καταρτίσει η Κίνα, θέτοντας στόχους μακροοικονομικής πολιτικής μετά την πανδημία. Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου έχει ανακάμψει από το σοκ του κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα, το ΑΕΠ της Αυστραλίας αυξήθηκε κατά 3,1% το τελευταίο τρίμηνο του 2020 ξεπερνώντας τις προσδοκίες για άνοδο κατά 2,5%. Το τρίτο τρίμηνο είχε ενισχυθεί κατά 3,4%.

Ο Nikkei στο Τόκιο έκλεισε με άνοδο κατά 0,5%, το χρηματιστήριο στη Σανγκάη με κέρδη κατά 1,9%, ο δείκτης Σενζέν υψηλότερα κατά 0,9%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει κέρδη 2,2%.
Στο πράσινο ο KOSPI στη Νότια Κορέα (+1,2%) και ο ASX στην Αυστραλία (+0,8%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί 0,1% έναντι του κινεζικού γουάν, στα 6,459 γουάν ανά δολάριο, ενώ κερδίζει έναντι του ιαπωνικού γεν, στα 106,87 γεν ανά δολάριο.

Μικρή άνοδος για το αργό, στα 60 δολάρια ανά βαρέλι το αμερικανικό και στα 63 δολάρια το μπρεντ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v