Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sell-off λόγω ομολόγων στα ασιατικά χρηματιστήρια

Η εκτίναξη των αποδόσεων των ομολόγων τρομάζει τους επενδυτές, που φοβούνται ξεπούλημα και σε άλλους τίτλους. Απώλειες που ξεπερνούν το 3% καταγράφει ο MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας.

Sell-off λόγω ομολόγων στα ασιατικά χρηματιστήρια

Τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων εννέα μηνών καταγράφουν σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι πιέσεις στις παγκόσμιες αγορές ομολόγων στέλνουν στα ύψη τα yields, τρομάζοντας τους επενδυτές που φοβούνται πως οι βαριές απώλειες που υπέστησαν θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν distressed πωλήσεις σε άλλους τίτλους.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κάνει «βουτιά» άνω του 3% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει πτώση που αγγίζει το 4% στις 28.966 μονάδες. Απώλειες 1,6% για τον Shanghai Composite στις 3.528 μονάδες, 1,76% για τον CSI στις 5.374 μονάδες, 2,31% για τον ASX στις 6.940 μονάδες, 2,8% για τον Kospi στις 3.012 μονάδες και 2,9% για τον Hang Seng στις 29.200 μονάδες.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τώρα τις αποδόσεις των ομολόγων, με το yield του αμερικανικού 10ετούς treasury να ξεπερνά κάποια στιγμή το επίπεδο του 1,6%, το υψηλότερο επίπεδο εδώ και τουλάχιστον ένα έτος.

Όπως σχολίαζε η Kathy Lien της BK Asset Management, «τα yields αυξάνονται επειδή οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι. Πιστεύουν πως μια ισχυρή βιώσιμη ανάκαμψη βρίσκεται προ των πυλών και οι τιμές θα αυξηθούν καθώς η ζήτηση θα επιστρέψει δυναμικά».

Η αισιοδοξία των επενδυτών για τις προοπτικές της οικονομίας έχει αυξηθεί τελευταία, λόγω διαφόρων παραγόντων όπως οι θετικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς κατά του νέου κορωνοϊού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v