Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Powell καθησύχασε τις ασιατικές αγορές

Οι καθησυχαστικές δηλώσεις του προέδρου της Fed για διατήρηση των χαμηλών επιτοκίων, σε συνδυασμό με ορισμένα καλύτερα του αναμενόμενου εταιρικά αποτελέσματα, έδωσαν ώθηση στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Ανόδου συνέχεια στα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Fed, ο οποίος επιβεβαίωσε πως τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά για πολύ καιρό, καθησυχάζοντας τους φόβους της αγοράς πως ο υψηλότερος πληθωρισμός μπορεί να ωθήσει τις κεντρικές τράπεζες να αρχίσουν να κλείνουν τη νομισματική «κάνουλα».

Στο επίκεντρο βρίσκονται επίσης τα εταιρικά αποτελέσματα, με την Nvidia να ανακοινώνει κέρδη και έσοδα υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών εν μέσω της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών, που έχει πλήξει διάφορους κλάδους, από το gaming μέχρι τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Αντιθέτως, η Standard Chartered Bank ανακοίνωσε πτώση 57% στα προ φόρων κέρδη του 2020, χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, αν και επισήμανε πως οι προοπτικές είναι αισιόδοξες.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημείωνε άνοδο 1,67% στις 30.168 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,59% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.585 μονάδες, κατά 0,59% ο CSI στις 5.469 μονάδες και κατά 0,8% ο ASX στις 7.105 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει κέρδη 1,57% στις 30.184 μονάδες και ο Kospi κάνει ράλι 3,5% στις 3.099 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v