Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές λόγω πετρελαίου και πληθωρισμού

Η εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου σε συνδυασμό με τις προσδοκίες για απότομη αύξηση του πληθωρισμού μετά και την ψήφιση του πακέτου στήριξης 1,9 τρισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, δημιουργούν αρνητικό κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Αρνητικά πρόσημα καταγράφουν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς το πακέτο στήριξης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων που πέρασε το Σαββατοκύριακο η Γερουσία των ΗΠΑ μπορεί να αναπτέρωσε τις ελπίδες για ταχύτερη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, ωστόσο δημιουργεί πιέσεις στα ομόλογα και στις μετοχές του τεχνολογικού τομέα.

Το κλίμα επιβαρύνεται και από την εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου λόγω των επιθέσεων σε σαουδαραβικές εγκαταστάσεις, αυξάνοντας τις προσδοκίες για απότομη αύξηση του πληθωρισμού.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,5% και κατά 0,42% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 28.743 μονάδες.

«Βουτιά» 2% για τον Shanghai Composite στις 3.432 μονάδες και 3,13% για τον CSI στις 5.097 μονάδες, πτώση 1,46% καταγράφει ο δείκτης Hang Seng στις 28.675 μονάδες και 1% ο Kospi στις 2.996 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,41% στις 6.971 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v