Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Η εξέλιξη του πληθωρισμού, λόγω των μέτρων στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, παραμένει στο επίκεντρο, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν την πορεία των ομολόγων.

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την Κίνα να δέχεται τις ισχυρότερες πιέσεις, με την προσοχή να είναι στραμμένη στις κινήσεις στα ομόλογα, αλλά και στα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, δήλωσε χθες πως το πακέτο στήριξης του Biden θα δώσει αρκετούς πόρους ώστε να τροφοδοτηθεί μια «πολύ ισχυρή» αμερικανική οικονομική ανάκαμψη και σημείωσε πως «υπάρχουν εργαλεία» για να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός.

Ωστόσο, οι επενδυτές παραμένουν διχασμένοι ως προς το αν τα μέτρα τόνωσης θα βοηθήσουν την παγκόσμια ανάπτυξη να ανακάμψει ταχύτερα, ή αν θα προκαλέσουν υπερθέρμανση της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου και θα οδηγήσουν σε απότομη αύξηση του πληθωρισμού.

Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας, Chen Yulu, δήλωσε πως η προμήθεια χρήματος της Κίνας θα αυξηθεί τόσο ώστε να ανταποκρίνεται στην ανάπτυξη του ΑΕΠ και πως η κεντρική τράπεζα της χώρας δεν βλέπει να υπάρχει ανάγκη για σημαντικά μέτρα στήριξης της οικονομίας τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε άνοδο 0,99% στις 29.027 μονάδες.

Πτώση 1,8% για τον Shanghai Composite στις 3.359 μονάδες και 2,16% για τον CSI στις 4.970 μονάδες, ο δείκτης Kospi υποχωρούσε κατά 0,67% στις 2.976 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng ενισχύονταν κατά 0,14% στις 28.566 μονάδες και κατά 0,41% ο ASX στις 7.000 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v