Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Ανακούφιση στην αγορά μετά τον απεγκλωβισμό του πλοίου Ever Given από τη Διώρυγα του Σουέζ. Στις ΗΠΑ στραμμένη η προσοχή, εν αναμονή της ανακοίνωσης του σχεδίου Biden για τις δαπάνες στις υποδομές.

Μικτά πρόσημα με ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την αγορά να υποδέχεται θετικά την αποκόλληση του Ever Given που είχε εγκλωβιστεί στη Διώρυγα του Σουέζ προκαλώντας σημαντικό πρόβλημα στο παγκόσμιο εμπόριο.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή στις ΗΠΑ, αναμένοντας τον πρόεδρο Joe Biden να δώσει το περίγραμμα των σχεδίων του για δαπάνες στον τομέα των υποδομών, που θα μπορούσαν να τονώσουν την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,3% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν κατά 0,44% στις 29.305 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,4% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.432 μονάδες, κατά 0,13% ο CSI στις 5.044 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,33% στις 28.245 μονάδες, κατά 0,38% ο ASX στις 7.036 μονάδες και κατά 0,2% ο Kospi στις 3.034 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v