Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Στη Nomura στραμμένη η προσοχή, μετά την κατάρρευση του Archegos Capital. Καλύτερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις της Ιαπωνίας.

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή στη Nomura μετά τη χθεσινή «βουτιά» του 16% που προκάλεσε η προειδοποίησή της για «σημαντικές απώλειες» σε μια από τις αμερικανικές θυγατρικές της.

Η Nomura και η Credit Suisse έρχονται αντιμέτωπες με ζημιές ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων και με έρευνες από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, μετά την κατάρρευση της Archegos Capital, η οποία έχει προκαλέσει νευρικότητα στην αγορά.

Ωστόσο, θετικά λειτούργησαν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις λιανικές πωλήσεις της Ιαπωνίας, που τον Φεβρουάριο σημείωσαν μείωση 1,5% έναντι πτώσης 2,8% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Εν τω μεταξύ, τα καλά εταιρικά αποτελέσματα δίνουν ώθηση στα κινεζικά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν οριακά υψηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν κατά 0,15% στις 29.427 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,3% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.445 μονάδες, κατά 0,59% ο CSI στις 5.076 μονάδες, κέρδη 1% καταγράφει ο δείκτης Hang Seng στις 28.622 μονάδες και 1,1% ο Kospi στις 3.068 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX καταγράφει απώλειες 0,95% στις 6.969 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v