Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές παρακολουθούν τα "απόνερα" της κατάρρευσης της Archegos Capital Management. Καλύτερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για τον κινεζικό PMI Μαρτίου.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή στραμμένη στις επιπτώσεις της κατάρρευσης της Archegos Capital Management, με τα θετικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία όμως να συγκρατούν τις απώλειες.

Οι μετοχές της Mitsubishi UFJ Financial Group σημείωσαν νωρίτερα πτώση 3,5% περίπου, μετά την προειδοποίηση του χρηματιστηριακού βραχίονα της για δυνητικές απώλειες περίπου 300 εκατ. δολαρίων λόγω γεγονότος στην ευρωπαϊκή της θυγατρική σε σχέση με αμερικανό πελάτη που δεν κατονομάζεται, όπως αναφέρει το CNBC. Η εξέλιξη αυτή ήρθε στον απόηχο της κατάρρευσης της Archegos, ενώ ήδη οι Credit Suisse και Nomura ανακοίνωσαν τη Δευτέρα πως αντιμετωπίζουν απώλειες που μπορεί να είναι «εξαιρετικά σημαντικές».

Εν τω μεταξύ, στην Κίνα, η στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε πως ο PMI διαμορφώθηκε στις 51,9 μονάδες τον Μάρτιο, έναντι 50,6 τον Φεβρουάριο, υψηλότερα από τις 51 μονάδες που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν λίγο χαμηλότερα (σε μηνιαία βάση καταγράφει πτώση 1,6%, σημειώνοντας απώλειες για πρώτη φορά μετά από πέντε μήνες) ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 0,56% στις 29.268 μονάδες.

Απώλειες 0,6% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 3.436 μονάδες, 1,16% για τον CSI στις 5.034 μονάδες, 0,3% για τον Hang Seng στις 28.499 μονάδες, οριακά χαμηλότερα στις 3.066 μονάδες ο Kospi, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,68% στις 7.017 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v