Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική άνοδος στις ασιατικές αγορές

Σε εξέλιξη η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων. Βελτιωμένο το κλίμα στις βιομηχανίες της Ιαπωνίας. Κλειστά αύριο, Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών, τα χρηματιστήρια ης Αυστραλίας, του Χονγκ Κονγκ, της Ινδίας και της Σιγκαπούρης.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Σημειώνεται πως για πολλές εταιρείες του Χονγκ Κονγκ ανεστάλη η διαπραγμάτευση σήμερα Πέμπτη, με πολλές από αυτές να επικαλούνται την καθυστέρηση στην δημοσίευση των ετήσιων αποτελεσμάτων τους για την κίνηση αυτή.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας, το κλίμα των μεγάλων ιαπωνικών βιομηχανιών βελτιώθηκε σε προ πανδημίας επίπεδα το α’ τρίμηνο και οι επιχειρήσεις αύξησαν τα σχέδιά τους για καταναλωτικές δαπάνες. Ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στο +5 τον Μάρτιο από -10 που ήταν τον Δεκέμβριο.

Στην Αυστραλία, ανακοινώθηκαν στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, οι οποίες μειώθηκαν κατά 0,8% τον Φεβρουάριο σε μηνιαία βάση, έναντι μείωσης 1,1% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Παράλληλα, στην Κίνα, ο δείκτης PMI της Caixin/Markit υποχώρησε τον Μάρτιο στο 50,6 έναντι του 50,9 που ήταν τον Φεβρουάριο, ενώ ο επίσημος PMI που ανακοινώθηκε χθες ήταν στις 51,9 μονάδες έναντι των 50,6 του Φεβρουαρίου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,81% και κατά 0,76% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 29.400 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,27% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.451 μονάδες, κατά 0,65% ο CSI στις 5.080 μονάδες, κατά 0,67% ο Kospi στις 3.081 μονάδες, κατά 0,67% ο ASX στις 7.064 μονάδες και κατά 1,04% ο Hang Seng στις 28.669 μονάδες.

Σημειώνεται πως αύριο, Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών, δεν θα λειτουργήσουν τα χρηματιστήρια της Αυστραλίας, του Χονγκ Κονγκ, της Ινδίας και της Σιγκαπούρης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v