Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού πιέζουν τις ασιατικές αγορές

Η αισιοδοξία που είχε δημιουργηθεί πρόσφατα λόγω της αύξησης του ρυθμού εμβολιασμού σε ΗΠΑ, Βρετανία και Ευρώπη, μετατρέπεται τώρα σε ανησυχία ότι το ρεκόρ κρουσμάτων στην Ινδία και η επαναφορά ταξιδιωτικών περιορισμών θα φρενάρουν την παγκόσμια οικονομία.

Πτωτικά κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η νέα έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε ορισμένες χώρες προκαλεί ανησυχία για τη δύναμη της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Η αισιοδοξία που είχε δημιουργηθεί πρόσφατα λόγω της αύξησης του ρυθμού εμβολιασμού σε ΗΠΑ, Βρετανία και Ευρώπη, μετατρέπεται τώρα σε ανησυχία ότι το ρεκόρ κρουσμάτων στην Ινδία και η επαναφορά ταξιδιωτικών περιορισμών θα φρενάρουν την παγκόσμια οικονομία. Σημειώνεται πως η αγορά της Ινδίας παραμένει σήμερα κλειστή λόγω αργίας.

Εν τω μεταξύ, στην Ιαπωνία φαίνεται όλο και πιο πιθανό πως θα επιβληθεί lockdown σε Τόκιο, Οσάκα και στις γύρω περιοχές, λόγω του νέου κύματος των μολύνσεων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,6% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει νέες απώλειες 2% στις 28.522 μονάδες.

Πτώση 1,65% για τον Hang Seng στις 28.660 μονάδες, 1,26% για τον Kospi στις 3.180 μονάδες και 0,44% για τον ASX στις 7.250 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύεται κατά περίπου 0,1% στις 3.475 μονάδες και κατά 0,3% ο CSI στις 5.098 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v