Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα στην Ινδία

Συνεχίζουν να αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ινδία, όμως ανακούφιση προσφέρει η απόφαση ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας να προσφέρουν βοήθεια στη χώρα.

Ήπιες μεταβολές σε αρνητικό ή θετικό πρόσημο καταγράφονται στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ινδία.

Η υγειονομική κατάσταση στην Ινδία παραμένει σοβαρή, καθώς συνεχίζουν να αυξάνονται τα κρούσματα, όμως ανακούφιση προσφέρει η απόφαση της κυβέρνησης Biden να διαθέσει άμεσα τις πρώτες ύλες που χρειάζεται η χώρα για την παραγωγή εμβολίου. Παρόμοια δέσμευση έκαναν το Σαββατοκύριακο η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία.

Εν τω μεταξύ οι κινεζικές μετοχές κινούνται κοντά σε υψηλό τριών εβδομάδων εν μέσω ενδείξεων πως η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη βρίσκεται εντός τροχιάς, κάτι που αυξάνει τη διάθεση των επενδυτών για τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου κινδύνου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,66% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινείται 0,45% υψηλότερα στις 29.151 μονάδες.

Απώλειες 0,31% για τον Shanghai Composite στις 3.463 μονάδες, 0,33% για τον CSI στις 5.118 μονάδες, 0,15% για τον Hang Seng στις 29.036 μονάδες και 0,16% για τον ASX στις 7.309 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,56% στις 3.204 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v