Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα στη Fed

Στη συνεδρίαση της Fed στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. Μεγαλύτερη του αναμενόμενου η αύξηση των λιανικών πωλήσεων στην Ιαπωνία τον Μάρτιο.

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι ήδη υψηλές αποτιμήσεις αποθάρρυναν τους επενδυτές από το να αγοράσουν μετοχές εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed.

Ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ αναμένεται να επαναβεβαιώσει πως η χαλαρή νομισματική πολιτική θα συνεχιστεί για μια παρατεταμένη περίοδο και να απορρίψει τις όποιες προτάσεις για περιορισμό της αγοράς ομολόγων.

Νωρίτερα, η Ιαπωνία ανακοίνωσε πως οι λιανικές πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 5,2% τον Μάρτιο, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση 4,7%. Επίσης, η Αυστραλία ανακοίνωσε πως το πρώτο τρίμηνο ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,6%.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,15%  ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,48% στις 29.130 μονάδες.

Οριακά χαμηλότερα στις 3.440 μονάδες ο Shanghai Composite και στις 5.089 μονάδες ο CSI, πτώση 1,15% καταγράφει ο δείκτης Kospi στις 3.178 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,32% στις 7.318 μονάδες και κατά 0,18% ο Hang Seng στις 28.998 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v