Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας υποβάθμισε την πρόβλεψή της για τον πληθωρισμό. Στη συνεδρίαση της Fed στρέφεται η προσοχή των επενδυτών. Συνεχίζεται η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ήπιες μεταβολές καταγράφονται στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να κάνουν επιφυλακτικές κινήσεις εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed, ενώ τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται αντισταθμίζουν τις ανησυχίες που προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων πανδημίας για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Νωρίτερα η Τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε την απόφαση της να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, ενώ αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή της για τον πληθωρισμό του δημοσιονομικού έτους 2021, στο 0,1% από 0,5% που προέβλεπε τον Ιανουάριο.

Από το «μέτωπο» των εταιρικών αποτελεσμάτων, η HSBC ανακοίνωσε αύξηση 79% στα προ φόρων κέρδη της, που διαμορφώθηκαν στα 5,8 δις. δολάρια το α’ τρίμηνο έναντι των 3,34δις. δολαρίων που προέβλεπαν οι αναλυτές, ενώ και της BP τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις εν μέσω αύξησης των τιμών των εμπορευμάτων και βελτίωσης της ζήτησης για πετρέλαιο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημείωνε αξιόλογη μεταβολή ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 0,46% στις 29.991 μονάδες.

Ο δείκτης Shanghai Composite σταθεροποιείται στις 3.441 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,25% κινείται ο CSI στις 5.089 μονάδες και κατά 0,17% ο Hang Seng στις 29.005 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi κινείται λίγο χαμηλότερα στις 3.215 μονάδες και κατά 0,17% υποχωρεί ο ASX στις 7.295 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v