Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Στη συνεδρίαση της Fed στραμμένη η προσοχή. Αρνητική αντίδραση της Κίνας στο κοινό ανακοινωθέν των G7. Σημαντικά κέρδη στην Αυστραλία καθώς κρίθηκε "πρώιμο" να εξεταστεί τερματισμός του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τη προσοχή των επενδυτών επικεντρωμένη στην πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Fed, για τυχόν ενδείξεις αλλαγής στην προοπτική της αμερικανικής νομισματικής πολιτικής.

Σημαντικά κέρδη στην Αυστραλία, καθώς τα μέλη του συμβουλίου της Reserve Bank of Australia συμφώνησαν πως θα ήταν «πρώιμο» να εξετάσουν το ενδεχόμενο να σταματήσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Στην Κίνα, που χθες παρέμεινε κλειστή λόγω αργίας, βγήκε η αρνητική αντίδραση στο κοινό ανακοινωθέν των G7, που επέπληξαν το Πεκίνο για διάφορα ζητήματα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημείωνε αξιόλογη μεταβολή ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει κέρδη 1,05% στις 29.468 μονάδες.

Πτώση 0,73% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 3.563 μονάδες, 0,97% για τον CSI στις 5.173 μονάδες και 0,7% για τον Hang Seng στις 28.643 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,17% στις 3.257 μονάδες και κατά 0,74% ο ASX στις 7.633 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v