Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Ο πληθωρισμός των ΗΠΑ και οι επόμενες κινήσεις της Fed παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Σήμερα συνεδριάζει και η ΕΚΤ.

Στο «πράσινο» κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών να επικεντρώνεται στα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν αύριο, καθώς και στο ενδεχόμενο ανοδικής έκπληξης που θα μπορούσε να οδηγήσει τη Fed να αρχίσει νωρίτερα να περιορίζει το τεράστιο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσής της.

Πάντως, μέχρι τώρα η αγορά δείχνει να ακολουθεί την εκτίμηση της Fed πως η αύξηση του πληθωρισμού θα είναι παροδική και δεν θα οδηγήσει σε μεταβολή του guidance στη συνεδρίαση της FOMC την επόμενη εβδομάδα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται επίσης η σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ, που εκτιμάται πως θα διατηρήσει αμετάβλητο το guidance πολιτικής της, ενώ θα δημοσιοποιήσει επικαιροποιημένες μακροοικονομικές προβλέψεις για την ευρωζώνη.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,57% και κατά 0,36% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 28.965 μονάδες.

Κέρδη 0,7% για τον Shanghai Composite στις 3.616 μονάδες, 0,94% για τον CSI στις 5.285 μονάδες, 0,26% για τον Kospi στις 3.223 μονάδες, 0,25% για τον Hang Seng στις 28.818 μονάδες και 0,61% για τον ASX στις 7.568 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v