Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην ανακοίνωση στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αλλά και στην αντίδραση του τεχνολογικού κλάδου στην συμφωνία των G7 για ελάχιστο παγκόσμιο εταιρικό φορολογικό συντελεστή.

Ήπιες πιέσεις σε πολλά ασιατικά χρηματιστήρια, παρά τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ και την αύξηση των κινεζικών εισαγωγών με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 10 ετών.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τώρα στην ανακοίνωση στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αλλά και στην αντίδραση του τεχνολογικού κλάδου στην συμφωνία των G7 για ελάχιστο παγκόσμιο εταιρικό φορολογικό συντελεστή τουλάχιστον 15%.

Το χρηματιστήριο της Αυστραλίας δεν κατάφερε να περάσει σε θετικό έδαφος, παρά την αναβάθμιση του outlook σε «σταθερό» από την S&P.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,1% χαμηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν κατά 0,28% στις 29.023 μονάδες.

Στις 3.592 μονάδες σταθεροποιείται ο δείκτης Shanghai Composite, χαμηλότερα κατά 0,31% κινείται ο CSI στις 5.265 μονάδες, κατά 0,1% ο ASX στις 7.535 μονάδες και κατά 0,57% ο Hang Seng στις 28.754 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,23% στις 3.247 μονάδες.

Οι αγορές της Μαλαισίας και της Νέας Ζηλανδίας παρέμειναν σήμερα κλειστές λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v